blommor i rabatt

bl är Kantnepeta). Otroligt lättodlad och sprider sig gärna. Förslagen här är ritade av Martina som tidigare jobbat som trädgrdsmästare hos oss p Blomsterlandet. Oavsett vilken färg du väljer till din rabatt är det bra att lta en av färgerna dominera och ta störst plats i rabatten. Oregano/kungsmynta, organum vulgare. Blomning: Juni, juli, augusti. Man kan även dela in perenner i olika grupper baserat p hur man kan använda dem som byggstenar i rabatten. Backtimjan attraherar mnga olika sorters humlor. D kan det vara p sin plats att ge dem ett tuffare sällskap, till exempel i limegrönt eller varför inte svart?

Nyckeln till en välkomponerad perennrabatt ligger i att kombinera olika former med varandra för att framhäva perennerna och f en dynamisk rabatt. Trivs bäst i sol till halvskugga med fuktighetshllande jord. Vill du skapa en harmonisk blomsterkombination väljer du helt enkelt ut ngra färger som ligger nära varandra.

Funkar lika bra i liten skala. Allt frn överblommade krokus till pskliljor kan man f gratis av grannar eller billigt i en växtaffär. Ibland koncentrerar man sig s hrt p att finna rätt färgkombination att man glömmer bort viktiga egenskaper hos perennerna som blom- och bladformer och inte minst växtsättet hos perennerna. Fjärilar, bin och humlor adlibiris rabatt som vaknar tidigt p vren behöver mat. Rabatten fr p detta sätt ett djup och blir mer uppseendeväckande.

Förvara svalt och mörkt, hll fuktiga och plantera dem sedan s fort tjälen har gtt ur marken. Sätt dig med block och penna och planera en rabatt som blommar hela sommaren. Dessa läggs runt växterna som jordförbättring/marktäckning och kan luckras ned i jorden, alternativt läggas i komposten. P kvällen gr ocks bra att vattna om man inte har problem med sniglar eftersom de gillar när det är fuktigt och mörkt. Om du inte har egen kompost eller gödsel s fr du köpa ngra psar ekologisk planteringsjord i säck, cirka tv säckar per kvadratmeter och hälften s mnga kogödselpsar.

Lipfish rabatt, Lindex rabattkod libero, Sfi mecenat rabatt,